De voordelen van je huis Feng Shui inrichten

Feng Shui

Feng Shui is meer dan een interieurstijl: het is een Chinese filosofie die al duizenden jaren wordt gebruikt om harmonie in woningen aan te brengen. Letterlijk betekent het Wind (Feng) en Water (Shui). Volgens de leer van Feng Shui zijn onze woningen een reflectie van onze persoonlijke energie. Door onze woningen in balans te brengen, kunnen we ook ons persoonlijke leven in balans brengen. In dit artikel bespreken we hoe Feng Shui werkt en welke voordelen het heeft.

Hoe werkt Feng Shui?

Bij Feng Shui wordt de woning zó ingericht dat de Chi (of energie) vrij door de ruimtes kan stromen. De leer van Feng Shui baseert zich op de volgende vijf elementen:

  • Hout (voor ontwikkeling en creativiteit)
  • Aarde (voor kracht en stabiliteit)
  • Vuur (voor leiderschap en moed)
  • Water (voor inspiratie en emotie)
  • Metaal (voor orde en focus)

Als deze vijf elementen op de juiste manier in de woning in balans zijn gebracht, dan kan dit een positieve uitwerking hebben op de eigenschappen waarmee ze corresponderen. Als je op de juiste manier hout in je woning hebt verwerkt, zal dit volgens de leer van Feng Shui dus bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. Als je behoefte hebt aan meer creativiteit kun je dus overwegen om wat meer planten (die zijn namelijk gerelateerd aan het element hout) in je woning neer te zetten.

Ook houdt Feng Shui rekening met de verschillende functies van de ruimtes. Planten kunnen bijvoorbeeld een waardevolle toevoeging zijn aan je kantoor, maar ze zijn mogelijk weer minder geschikt voor de slaapkamer. En in de slaapkamer wordt bijvoorbeeld weer aangeraden om elektrische apparatuur te vermijden, omdat deze apparaten de rustgevende Chi kunnen verstoren. Ook wordt er aangeraden om je bed zó te plaatsen dat je de deur kunt zien, omdat dit zorgt voor een kalme nachtrust.

Feng Shui inrichten

De voordelen van je huis Feng Shui inrichten

Wat zijn precies de voordelen van Feng Shui? Het belangrijkste voordeel is dat je met Feng Shui gericht aan verschillende aspecten van je persoonlijke leven kunt werken. Bij Feng Shui gaat het niet alleen om de inrichting van je huis, maar ook om je eigen persoonlijke groei. Als je bepaalde concrete doelen hebt, kun je kijken hoe je deze naar de inrichting van je huis kunt vertalen. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan moed en vastberadenheid? Dan kun je gaan kijken hoe je het element vuur een plek kan geven in je huis. Dit kun je bijvoorbeeld doen door ervoor te zorgen dat er veel natuurlijk licht in je woning aanwezig is, of door veel felle kleuren (zoals rood en geel) in de ruimtes aan te brengen.

Een ander belangrijk voordeel van Feng Shui is dat deze inrichting vaak voor een ruimtelijke, schone woning zorgt. Omdat Feng Shui met energieën werkt, die vrij moeten kunnen stromen, is het volgens deze leer belangrijk dat je weinig rommel in je huis hebt liggen. Ook moeten er veel vrije, open plekken in de verschillende ruimtes worden aangebracht. Uit onderzoek blijkt dat deze manier van inrichten stress kan verlagen en kan zorgen voor een fris en ontspannen gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.