5 Tips om een prachtige babykamer in te richten

prachtige babykamer

De babykamer inrichten is zonder twijfel één van de leukste bezigheden voor nieuwe ouders. Het is de kamer waar je nieuwe kleintje tot rust kan komen en, afhankelijk van je eigen voorkeur én misschien ook wel het geslacht van het kindje, zal je een andere inrichting kiezen.

Voor ouders is het echter niet altijd gemakkelijk om precies te weten hoe ze aan de inrichting van een babykamer moeten beginnen. Door het enorme aanbod aan mogelijkheden, accessoires en tips zie je misschien zelf door het bos de bomen niet meer.

Wil je je babykamer graag snel én prachtig inrichten? Gebruik dan zeker onderstaande tips om het goed te doen – of bezoek de website van Babykamer-Ideeen.nl waar je nòg meer leuke tips kan vinden!

Pas deze 5 tips toe voor een prachtige babykamer!

Elke babykamer moet rust uitstralen en ook wel een beetje schattig zijn, maar hoe bereik je dat effect nu? Hieronder alvast enkele handige tips:

1. Ga voor een uniek kleurenpalet

Kleur is alles in de babykamer, en je kan al een groot deel van de inrichting goed doen als je het juiste kleurenpalet kiest. Dit betekent eigenlijk dat je verschillende kleuren, die bij elkaar passen of complementair zijn, gaat combineren. Zo kan je een lichtblauw behang op de muren plakken en dan meubilair kiezen dat een gelijkaardige tint heeft. Ook verschillende kleuren, zoals roze en lichtgeel, gaan vaak mooi samen!

babykamer accessoires2. De juiste accessoires zijn erg belangrijk

Daarbij is het ook geen slecht idee om voor de babykamer de juiste accessoires te kiezen. Dan hebben we het specifiek over een klein kadertje aan de muur, of zelfs een wandtekening die een anders kale muur wat meer leven inblaast.

Ook hangend speelgoed kan als verfraaiend stuk accessoire dienen in deze ruimte en tegelijkertijd is het voor je baby ook nog eens leuk!

3. Een praktische inrichting

Hoe leuk het ook mag zijn om de babykamer mooi in te richten voor je baby zelf, denk ook aan je eigen gemak. Zorg ervoor dat alle benodigdheden voor het verversen of verzorgen van de baby gemakkelijk te bereiken zijn, bijvoorbeeld door ze in een compacte, efficiënte kast op te bergen. Er bestaan ook heel wat verzorgingstafeltjes met ingebouwd badje voor de baby, dat je in en uit kunt schuiven. Zo bespaar je ruimte én hoef je je kindje niet naar de andere kant van de kamer te dragen als je het wilt wassen!

4. Een mooi bedje of parkje

Het park of het bed van je baby vormt zowat het centrale gedeelte van deze ruimte, dus het spreekt voor zich dat je voldoende aandacht besteedt aan dit element. Ga voor een bedje dat goed bij de inrichting van de ruimte past, maar ook van goede kwaliteit en veilig is. Stem de keuze voor je meubilair daarbij ook af op het bedje of park, zodat alles één mooi geheel vormt. Ook een leuke schommelstoel kan een fijne toevoeging zijn, natuurlijk!

inrichting mooie babykamer

5. Volg je eigen gevoel

Ten slotte is het geen slecht idee om voor de inrichting van de babykamer op je eigen intuïtie te vertrouwen. Vaak hebben mensen meer gevoel voor stijl dan ze zelf denken, ook al vinden ze op het internet of andere bronnen tegenstrijdige informatie. Denk dus vooral na over de kleuren, meubelstukken en decoratie die je zelf mooi vindt. Uiteindelijk moet je zelf ook heel wat tijd in deze ruimte doorbrengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.