De mooiste planten voor in de badkamer

planten voor in de badkamer

De badkamer is een ruimte in huis waar we ons dagelijks verzorgen en waar we ons kunnen ontspannen. Het is dan ook leuk om deze ruimte op te leuken met mooie planten. Er zijn een aantal planten die bijzonder geschikt zijn voor in de badkamer, omdat ze weinig licht nodig hebben en goed kunnen overleven in een vochtige omgeving. Hieronder hebben we een aantal van de mooiste planten voor in de badkamer op een rijtje gezet:

Alocasia

De Alocasia is een plant met prachtige, groene bladeren met een unieke vorm. Deze plant staat graag in een vochtige omgeving, dus de badkamer is een perfecte plek voor de Alocasia. Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect licht krijgt en geef hem af en toe wat extra water.

Monstera

De Monstera is een klimplant met grote, gespleten bladeren. Deze plant kan gemakkelijk opgehangen worden in de badkamer en is geschikt voor plekken met weinig licht. Zorg ervoor dat de aarde altijd een beetje vochtig is en geef de plant af en toe wat extra water.

Philodendron

De Philodendron is een plant met prachtige, groene bladeren en een snelle groei. Deze plant is bijzonder geschikt voor in de badkamer, omdat hij weinig licht nodig heeft en goed kan overleven in een vochtige omgeving. Zorg ervoor dat de aarde altijd een beetje vochtig is en geef de plant af en toe wat extra water.

Ficus elastica

De Ficus elastica, ook wel de rubberplant genoemd, is een plant met glanzende, groene bladeren. Deze plant kan gemakkelijk in de badkamer gehouden worden, omdat hij weinig licht nodig heeft en goed kan overleven in een vochtige omgeving. Zorg ervoor dat de aarde altijd een beetje vochtig is en geef de plant af en toe wat extra water.

Sansevieria

De Sansevieria, ook wel de vrouwentong genoemd, is een plant met stevige, groene bladeren. Deze plant kan gemakkelijk in de badkamer gehouden worden, omdat hij weinig licht nodig heeft en goed kan overleven in een vochtige omgeving. Zorg ervoor dat de aarde altijd een beetje vochtig is en geef de plant af en toe wat extra water.

Planten in de badkamer: meer info

planten in de badkamerAl deze planten zijn bijzonder geschikt voor in de badkamer en zullen zorgen voor een groene oase in deze ruimte. Zoals eerder vermeld is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de planten voldoende indirect licht krijgen en dat de aarde altijd een beetje vochtig is. Dit betekent niet dat de planten continu nat moeten zijn, want te veel water kan leiden tot rot. Het is daarom aan te raden om de planten af en toe wat extra water te geven, maar niet te vaak.

Het is ook aan te raden om de planten af en toe te verpotten, zodat ze genoeg ruimte hebben om te groeien. Gebruik hiervoor potgrond die geschikt is voor de specifieke plant die je hebt. Als je deze eenvoudige stappen volgt, zullen de planten in je badkamer bloeien en je badkamer opleuken met hun prachtige groene bladeren.

Een ander belangrijk punt om in gedachten te houden is de luchtvochtigheid in de badkamer. Planten houden van een hoge luchtvochtigheid, dus als je de badkamer goed wilt laten groeien, is het aan te raden om een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit zal ervoor zorgen dat de lucht vochtig genoeg blijft voor de planten om te overleven en te bloeien.

Tot slot zijn er ook een aantal kleinere planten die geschikt zijn voor in de badkamer. Dit zijn bijvoorbeeld de Aloe Vera, de Bamboo Palm en de Pothos. Deze planten zijn gemakkelijk te onderhouden en hebben weinig ruimte nodig, dus ze zijn perfect voor kleinere badkamers.

In samenvatting zijn de Alocasia, Monstera, Philodendron, Ficus elastica en Sansevieria bijzonder geschikte planten voor in de badkamer. Ze hebben weinig licht nodig, kunnen goed overleven in een vochtige omgeving en zullen de badkamer opleuken met hun prachtige bladeren. Door de planten af en toe wat extra water te geven, de luchtvochtigheid in de badkamer op peil te houden en de planten af en toe te verpotten, zullen ze bloeien en je badkamer een groene oase maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.