De beste planten voor schaduwrijke tuinen

planten voor schaduwrijke tuinen

Schaduwtuinen zijn een van de populairste soorten tuinen, maar ze kunnen ook een van de moeilijkst te onderhouden zijn. Het gebrek aan zonlicht betekent dat veel planten niet goed gedijen, en het vocht uit de schaduw kan leiden tot schimmelziekten. Maar met zorgvuldige planning kan een schaduwrijke tuin een prachtige en onderhoudsarme oase zijn. Hier zijn enkele van de beste planten voor schaduwrijke tuinen.

Varens

Varens zijn een van de beste keuzes voor schaduwrijke tuinen. Ze zijn er in allerlei vormen en maten, en ze zijn relatief onderhoudsarm. Varens geven de voorkeur aan vochtige, goed gedraineerde grond, dus zorg ervoor dat u de grond voor het planten aanpast. U moet uw varens ook met mulch bedekken om vocht vast te houden en hun tere bladeren tegen beschadiging te beschermen.

varens schaduwrijke tuin

Hosta’s

Hosta’s zijn een andere geweldige optie voor schaduwrijke tuinen. Ze zijn er in allerlei kleuren en maten, en ze zijn relatief gemakkelijk te verzorgen. Hosta’s houden van vochtige, goed doorlatende grond, dus zorg ervoor dat u de grond voor het planten aanpast. U moet uw hosta’s ook met mulch bedekken om het vocht vast te houden en hun tere bladeren tegen beschadiging te beschermen.

Impatiens (Vlijtig Liesje)

Impatiens zijn een must voor elke schaduwtuin. Ze zijn er in allerlei kleuren en maten, en ze zijn relatief gemakkelijk te verzorgen. Impatiens houden van vochtige, goed doorlatende grond, dus zorg ervoor dat u de grond voor het planten aanpast. U moet uw impatiens ook mulchen om het vocht vast te houden en te voorkomen dat hun bladeren verwelken op het heetst van de dag. Let op; deze planten kunnen makkelijk overwoekerd worden door zaken als bamboe.

Viooltjes

Viooltjes zijn een andere goede keuze voor schaduwtuinen. Ze zijn er in allerlei kleuren en maten, en ze zijn relatief gemakkelijk te verzorgen. Viooltjes houden van vochtige, goed gedraineerde grond, dus zorg ervoor dat u de grond voor het planten aanpast. Bedek uw viooltjes ook met mulch om het vocht vast te houden en de tere blaadjes te beschermen tegen beschadiging.

Tulpen

Tulpen zijn een klassieke keuze voor schaduwtuinen. Ze zijn er in allerlei kleuren en maten, en ze zijn relatief gemakkelijk te verzorgen. Tulpen houden van vochtige, goed gedraineerde grond, dus zorg ervoor dat u de grond voor het planten aanpast. U moet uw tulpen ook bedekken met mulch om het vocht vast te houden en de planten te beschermen.

tulpen tuin

TLDR; Conclusie

Een schaduwtuin kan een prachtige en onderhoudsarme oase zijn met zorgvuldige planning. Varens, hosta’s en impatiens zijn enkele van de beste planten voor schaduwtuinen, omdat ze in een grote verscheidenheid aan kleuren en maten voorkomen en relatief gemakkelijk te verzorgen zijn. Zorg ervoor dat u de grond voor het planten aanpast en mulch gebruikt om het vocht vast te houden. Met een beetje zorg zal uw schaduwtuin floreren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.