Vier mooie bloemen die je in je slaapkamer mag laten staan

planten slaapkamer

Goed slapen is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid. Slechte luchtkwaliteit kan onze ademhaling beïnvloeden, waardoor een eenvoudige nachtrust een grote uitdaging wordt. In die zin kunnen enkele betaalbare en natuurlijke oplossingen dit slaapproces aanzienlijk bevorderen en één daarvan is het plaatsen van planten in de kamer.

Uit plantkundige studies blijkt dat het mogelijk is bepaalde planten in de slaapkamer te gebruiken, zodra is bewezen dat hun structuren de lucht zuiveren en bijgevolg de kwaliteit van de slaap verbeteren. En onder de vele soorten planten voor de slaapkamer, presenteren wij hieronder 4 soorten die de kwaliteit van jouw slaap kunnen verbeteren. Bekijk ze!

1. Gerbera

De gerbera is een bekende wilde bloem, hetzij om haar unieke schoonheid, hetzij om haar eigenaardige kenmerken. Vroeger werden ze gebruikt voor woondecoratie, feesten en bruiloften, maar nu worden ze ook in de slaapkamer gebruikt, als een alternatieve manier om de nachtrust te verbeteren. Dit komt doordat de gerbera’s in de omgeving verbindingen zoals benzeen, formaldehyde en xyleen kunnen filteren.

De gerbera, die in verschillende kleuren voorkomt, is gemakkelijk te onderhouden en maakt de omgeving mooier en gastvrijer. Het is de moeite waard om in deze prachtige bloem te investeren.

kleine Sanseveria2. Sanseveria

Sanseveria is een van de planten die in jouw slaapkamer aanwezig moet zijn. De folliculaire structuur van sanseveria heeft immers het vermogen om giftige stoffen zoals benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen te absorberen.

Bovendien zijn sommigen van mening dat de aanwezigheid van deze plant in de omgeving ook in staat is om onzuiverheden en negatieve energieën te filteren, maar daarin ben ik alvast geen grote expert – en daar kan ik je dus niet echt mee helpen.

Volgens blogger Steffi Vertriest is de sanseveria zelfs dé ideale slaapkamerplant – en dat is toch een échte seal of approval, als je mij vraagt.

3. Klimop

Als je last hebt van astma-aanvallen of ademhalingsproblemen, is klimop een van de slaapkamer planten die je moet kweken. Uit botanisch onderzoek is namelijk gebleken dat het kweken van klimop in binnenkamers de hoeveelheid schimmel in de lucht sterk kan verminderen, wat betekent dat de aanwezigheid van klimop allergieën en longirritatie vermindert en zelfs het meubilair en de kleren in de kamer ontziet.

Er zij echter op gewezen dat klimop giftig is als hij wordt ingeslikt en daarom moet worden gekweekt in hangende potten, buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

4. Lavendel

Lavendel, is een plant met paarse bloemen die een uiterst aangenaam aroma verspreidt en helpt bij het verminderen van stress en angst bij de bewoners van de kamer. De folliculaire structuur heeft het vermogen om de kwaliteit van de slaap te verbeteren. Daarom zijn er zo vaak verschillende oplossingen en parfums met lavendelgeur op de markt.

slaapkamer lavendel

Kleine planten voor slaapkamer

Het kweken van planten in de slaapkamer brengt vitaliteit en maakt de omgeving veel mooier en gezelliger. Veel mensen hebben echter geen grote ruimte in hun huis en de wens om een plant in huis te hebben kan moeilijk te verwezenlijken worden.

Het is echter mogelijk op de markt modellen van kleine planten voor slaapkamers te vinden die niet alleen de ruimte mooier maken, maar ook de luchtkwaliteit van de omgeving verbeteren. Vetplanten, bijvoorbeeld, zijn planten voor slaapkamers die elegantie brengen en de kamer van zuurstof voorzien. Vetplanten zijn niet alleen mooi, maar komen ook voor in verschillende vormen en maten en vereisen geen grote zorg voor de teelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.