De voordelen van dubbel en driedubbel glas uitgelegd

driedubbel glas

Door te kiezen voor een goed isolerende glassoort, kun je qua energiekosten een hoop besparen en het comfort in je huis flink vergroten. Woningeigenaren en CEO’s van bedrijven die besluiten om hun huis of bedrijfspand van nieuw glas te voorzien, kiezen vaak voor dubbel glas of voor het nog beter isolerende driedubbele glas. Maar wat is typerend voor deze glassoorten? Waarin verschillen dubbel en driedubbel glas precies? En vooral: welke interessante voordelen hebben dubbel glas en driedubbel glas te bieden?

Het verschil tussen dubbel glas en driedubbel glas

Dubbel glas, in het jargon ook wel bekend als HR++ glas, is glas dat is samengesteld uit 2 glasplaten en 1 spouw. Een type isolatieglas dat nog een stuk beter isoleert, is driedubbel isolatieglas ofwel HR+++ glas. Deze glassoort bestaat uit 3 lagen glas en 2 spouwen.

schuifdeur dubbel of driedubbel glas

Energiebesparing door betere isolatie

De besparing die je met geïsoleerd glas kunt doen op je energiekosten, is natuurlijk een van de grootste voordelen van dit soort glas. Waar standaard (dubbel) glas een U-waarde heeft van 2,8 à 2,9 W/m²K, isoleert HR++ glas, met een U-waarde van 1,1 W/m²K, twee keer beter. De U-waarde staat ook wel bekend als warmtetransmissiecoëfficiënt en geeft aan hoeveel warmte hoogisolerend glas doorlaat. Hoe lager dit getal is, hoe beter het betreffende glas isoleert.

HR+++ glas, dus driedubbel glas, isoleert op zijn beurt waar twee keer zo goed als dubbelzijdige HR++ glas, met een U-waarde van 0,5 W/m²K. Kies je ervoor om je woning, winkel, bedrijfsgebouw of kantoorpand volledig te voorzien van ofwel dubbel of driedubbel glas, dan gaat dat een aanzienlijke korting opleveren op de energierekening, die jaarlijks al snel kan oplopen tot honderden of (bij bedrijven) duizenden euro’s energiewinst. Meer info hierover kan u op deze gespecialiseerde website terugvinden.

Een comfortabeler binnenklimaat

Van cruciaal belang is dat isolatieglas, of het nu om dubbel glas of driedubbel glas gaat, zorgt voor een aanzienlijk comfortabeler binnenklimaat. Doordat het glas de warmte beter binnenhoudt, wordt het sneller én blijft het langer aangenaam in je woning, winkel of je kantoor. Je hebt met goed isolerend glas namelijk geen last meer van koustromen binnen. En dat kan natuurlijk nooit kwaad. Omgekeerd levert goed dubbel of driedubbel glas ook voordelen op in de zomer: je kunt de hitte dan gemakkelijker buiten houden, zodat het binnen koeler blijft.

Minder last van omgevingsgeluiden

Weer een ander pluspunt van dubbele of driedubbele beglazing is het feit dat dikkere ruiten zorgen voor een betere akoestisch isolatie. Met name als je langs een drukke weg woont of in een rumoerige buurt, ga je merken dat na het aanpassen van je glaswerk de geluidsoverlast van buiten een stuk minder wordt.

Je vastgoed wordt direct meer waard

Fijn aan het plaatsen van dubbele beglazing of driedubbel glas is dat dit glas ervoor zorgt dat je woning, bedrijfspand of je kantoor direct een stuk meer waard wordt. Je vastgoed is namelijk beter geïsoleerd en krijgt daardoor – zeker in combinatie met andere besparende maatregelen – een hoger energielabel. En dat betekent dat je woning meer waard wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.